0
  Prijaviti se
Izazovno vrijeme i specijalni popusti

Izazovno vrijeme i specijalni popusti

 

Poštovani, susjedi, poznanici i klijenti (budući, bivši i potencijalni) !

u ovo izazovno vrijeme Vaša sigurnost i sigurnost naših djelatnika uz održavanje kontinuiteta rada Vaše informatičke opreme nam je glavni prioritet.

 

i njeni djelatnici su Vam u svakom trenutku na raspolaganju za sve Vaše upite i zahtjeve.

Popust u rodnom gradu – do 30.06.2020


za sve stanovnike i tvrtke koje posluju na području Sesvetskog Kraljevca.
Možda će biti potreban dokaz o podobnosti.
Popust se ne može kombinirati i ne odnosi se na dijagnostičke naknade, usluge udaljene podrške, popravke dijelova.

Građani starije životne dobi, učenici i studenti – do 30.06.2020

svim starijim građanima (u dobi od 65 i više godina), učenicima i studentima.
Možda će biti potreban dokaz o podobnosti.
Popust se ne može kombinirati i ne odnosi se na dijagnostičke naknade, usluge udaljene podrške, popravke dijelova.

Posebne ograničene ponude

će imati posebne ograničene ponude za određene usluge.

Najavit ćemo te ponude putem e-maila i naših računa na društvenim medijima. Često provjeravajte ili nas pratite na Facebooku i slijedite nas na Twitteru da biste primili obavijesti o posebnim ponudama, vijestima i savjetima.

Nema Vas na društvenim medijima?

Nema problema! Možete se prijaviti za e-mail obavijesti o posebnim ponudama & najavama Prijavom na našu mailing listu .

Zašto se kod kuće ne možete povezati s Wi-Fi-jem i što učiniti u vezi s tim

Zašto se kod kuće ne možete povezati s Wi-Fi-jem i što učiniti u vezi s tim

Dolazite kući i pokušavate povezati prijenosno računalo s Wi-Fi-jem. Obično se odmah povezuje, ali iz nekog razloga mreža vas neće pustiti naprijed. Ili dobijete potpuno novi telefon, ali kad ga donesete kući, ne možete ga povezati s Wi-Fi-jem. Što se događa?

Postoji mnogo problema zbog kojih vaš Internet ne radi. Često je vaš popravak jednostavan kao priključenje modema ili usmjerivača natrag nakon što ga je kućni ljubimac slučajno izvadio. Ponekad ponovno pokretanje mrežnog upravljačkog programa vašeg prijenosnog računala (hardver koji omogućuje uređaju da komunicira s drugim uređajima i koji se može nazvati mrežnim adapterom ) može ga ponovo povezati s Wi-Fi-jem. Pomoću ovog vodiča možete pronaći potencijalne probleme s internetskom mrežom i shvatiti zašto se ne možete povezati s Wi-Fi-jem kod kuće i kako to možete sami popraviti.

Prvo provjerite ove poteškoće s Wi-Fi mrežom

 1. Je li vaš usmjerivač isključen iz napajanja ili je napajanje isključeno? Vaše rješenje može biti jednostavno poput ponovnog pokretanja usmjerivača ili ponovnog uključivanja.
 2. Pokušava li se vaš uređaj povezati s drugom Wi-Fi mrežom? Iako se vaš uređaj obično povezuje ispravno s vašom kućnom Wi-Fi mrežom, možda se pokušava povezati s drugom mrežom. Možda ćete je morati ručno povezati s kućnom mrežom, a zaboraviti drugu.
 3. Da li se nedavno promijenila vaša lozinka za Wi-Fi? Možda ćete trebati ponovo unijeti novu lozinku na svoj uređaj ako automatski ne pohrani promijenjenu lozinku.
 4. Rade li druge web stranice ili internetski preglednici? Ponekad se određena web mjesta ili poslužitelji izgube. Provjerite druge web lokacije ili koristite drugi web preglednik kako biste provjerili je li vaš Wi-Fi ili samo određeno web mjesto.
 5. Možete li se povezati ako uređaj pomaknete bliže usmjerivaču? Ako obično imate jak signal u prostorijama daleko od usmjernika, ali iznenada se ne mogu povezati, povežite uređaj sa usmjerivačem. Ako može preuzeti signal u bližu sobu, možda imate problem s velikim rasponom signala, a ne problem Wi-Fi veze.

 

Otkrivanje problema sa povezivanjem uređaja

Mnogo puta je prijenosno računalo ili telefon izvor problema s vašom vezom. Problemi s vezom kreću se od problema sa softverom do propusta mrežnog adaptera, stoga je dobro započeti s rješavanjem problema sa svojim pametnim uređajima.

Kako znati imate li problema s uređajem
Ako ste uređaj već mogli povezati s kućnom Wi-Fi mrežom, ali odjednom ne može, to je najvjerojatnije problem s uređajem.

Kako riješiti različite probleme s uređajima

 1. Kao što vam kaže vaš tipični informatički tip, vaš prvi korak je ponovno pokretanje uređaja. Ovo je standardno rješenje za rješavanje problema i moglo bi vam biti potrebno rješenje kako biste se ponovo trebali povezati na Wi-Fi.
 2. Vaš sljedeći korak je provjera mrežnog adaptera. Ponekad se pojavljuju problemi s vezom jer mrežni adapter vašeg računala možda nije omogućen.Na računalu sa sustavom Windows provjerite mrežni adapter odabirom na upravljačkoj ploči mrežnih veza. Provjerite je li omogućena opcija bežične veze.
  Na Mac računalu potražite Wi-Fi (AirPort) karticu u gornjem desnom kutu zaslona (pored ikona zvuka i baterije u vašem izborniku). Kliknite opciju “Uključi Wi-Fi.” Ako ikona vašeg izbornika ne prikazuje ništa na traci izbornika, Apple preporučuje da odaberete “System Preferences” iz glavnog Appleovog izbornika, odaberete ikonu Network i kliknete Wi-Fi. Odatle potvrdite okvir “Prikaži status Wi-Fi-a u traci izbornika.”

  Da biste provjerili je li vaš bežični adapter omogućen na ostalim Apple uređajima, provjerite postavke da li uređaj nije u avionskom načinu rada i je li Wi-Fi veza uključena. Na Android uređajima provjerite svoje postavke da biste provjerili je li način rada u zrakoplovu uređaja isključen i je li Wi-Fi uključen.
 3. Drugi problem u vezi s mrežnim adapterom za računala mogao bi biti taj što je upravljački program mrežnog adaptera zastario. U osnovi, upravljački programi računala su dijelovi softvera koji govore hardveru vašeg računala kako treba raditi. Ažuriranje upravljačkih programa mrežnog adaptera idite na Upravitelj uređaja, odaberite Mrežni adapteri, a zatim odaberite Ažuriraj upravljački program. Slijedite upute i nakon ponovnog pokretanja računala provjerite možete li se ponovno povezati s Wi-Fi-jem.
 4. Ako to ne uspije, istražite moguće probleme s hardverom ili softverom. Problemi s hardverom nisu učestali, ali stariji mrežni adapter računala ili tableta mogao bi odjednom prestati raditi ako se pregrije. Da biste riješili probleme s hardverom, odnesite svoj uređaj u servisnu radionicu i provjerite mogu li oni pomoći u zamjeni bilo kojeg hardvera. Ovisno o dobi vašeg računala ili drugog uređaja, možda ćete trebati kupiti noviju verziju računala.

Problemi sa softverom mogu se pojaviti ako imate računalni virus, koji bi mogao onemogućiti ili blokirati vašu mogućnost povezivanja na Wi-Fi. Morat ćete skenirati na računalu ili uređaju viruse i ukloniti ih ako ih pronađu. Ponovno pokrenite računalo i pokušajte ponovo da se povežete.

 

Rješavanje problema s Wi-Fi mrežom

Pitanja bežične mreže kreću se od prenapučenog određenog kanala usmjerivača do postavki usmjerivača koje nereduje s vašom vezom. Ako vaš uređaj nije odgovoran za probleme povezivanja, isprobajte ove savjete za procjenu vaše kućne mreže.

Kako znati imate li problema s mrežom

Ako ste pokušali otkloniti potencijalne probleme s uređajem, ali nisu radili, vjerojatno imate problem s mrežom. Možete potvrditi da je to vaša mreža, a ne vaš uređaj pokušajem povezivanja drugih pametnih uređaja na vašu Wi-Fi mrežu.

Kako riješiti svoje mrežne probleme

 1. Baš kao što vaš IT tehničar započne s ponovnim pokretanjem računala, davatelj internetskih usluga reći će vam da iskopčate modem i zatim ga ponovo uključite. Ako to ne uspije, odspojite ruter, dajte mu minutu i zatim ga uključite. Ponekad, ponovno pokretanje modema ili usmjerivača resetiraće mrežu i problem magično nestaje.
 2. Zatim provjerite konfiguraciju vaše bežične mreže. Mnogi usmjerivači danas koriste dvopojasnu tehnologiju za proširenje raspona rutera i brzina Wi-Fi-ja. To znači da vaš usmjerivač omogućava Wi-Fi komunikaciju putem kanala od 2,4 GHz ili 5 GHz.Međutim, postavke na vašem usmjerivaču mogu se promijeniti bez da znate i zahtijevati da vaš uređaj koristi određeni kanal. Ponekad se ti kanali pojavljuju kao zasebne Wi-Fi mreže na vašem uređaju. Vaš se telefon ili prijenosno računalo mogu pokušati povezati s određenim kanalom koji se čini dostupnim, ali to nije mrežna veza koju vaš usmjerivač sada zahtijeva. Provjerite koji kanal vaš usmjerivač koristi prijavite se na web sučelje vašeg usmjerivača .

  Nakon što shvatite je li vaš usmjerivač postavljen na određeni kanal, možete također resetirati koji kanal vaš usmjerivač koristi. Poništavanjem kanala mogu se riješiti problemi vezani uz prenapunjeni Wi-Fi kanal. Većina ruta od 2,4 GHz dolazi sa zadanim kanalom od 6, ali kanal možete promijeniti tako da se prijavite na upravljačku ploču usmjerivača pomoću IP adrese rutera.

 3. Ponovo postavite mrežu pomoću prijenosnog računala. U sustavu Windows idite na “Settings”, zatim “Network & Internet”, zatim “Status” i kliknite na “Network Reset.”


  U Mac operativnom sustavu Apple preporučuje da provjerite svoje TCP / IP postavke u mrežnom oknu “Preferences System”. Tamo kliknite gumb “Obnovi DHCP najam”. Zatim odaberite Wi-Fi i vidjet ćete svoje “Preferirane mreže”. Kliknite U redu i pomaknite se do vaše pohranjene mrežne lozinke pomoću “Keychain Access Utility”. Ondje uklonite pohranjene mrežne lozinke i ponovno pokrenite računalo.

 4.  

  Provjerite je li SSID vašeg adaptera za bežičnu mrežu dostupan i kakav je njegov status. Ako vaš mrežni adapter glasi “Nije povezano”, kliknite “Poveži”. Može se dogoditi jedna od dvije stvari. Ako se ne možete povezati s mrežom, možda ćete morati ispraviti pogrešku u postavkama bežične mreže (napredni problem s tehničkim rješavanjem problema). Ili vaš status može reći “Stjecanje mrežne adrese” ili “Autentifikacija”. Ako se to dogodi, možda ćete trebati kliknuti na “Dijagnosticiraj” da biste riješili problem s IP adresom.

 

Pitanja davatelja internetskih usluga

Možda ćete biti u potpunosti blokirani iz Wi-Fi-ja zbog bilo kojeg od sljedećih problema koje može riješiti samo vaš davatelj internetskih usluga:

 • Niste platili račun
 • Nelegalno ste prenijeli / pohranili određene vrste informacija
 • Postoji problem s mrežom ili vremenskim nepogodama

Kako znati imate li problema s davateljem internetskih usluga

Prvo što možete učiniti je otići na web mjesto za korisnike vašeg davatelja internetskih usluga kako biste provjerili utječu li lokalni prekidi na vašu vezu.

Ako nema lokalnih kvarova, nazovite svog davatelja internetskih usluga. Mogu vam reći o kvarovima koji još nisu ažurirani na mreži. Oni vam mogu dati do znanja i ako ne možete uspostaviti vezu jer imate zakašnjelih plaćanja ili su otkrili ilegalne podatke na vašoj mreži.

Drugi problem Wi-Fi-a koji bi mogao biti povezan sa svojim davateljem usluga je isključivanje interneta. Pokrenite standardni test brzine, a zatim VPN test brzine tijekom različitih mrežnih aktivnosti i različito doba dana. Nakon toga možete usporediti brzine i vidjeti je li vaš internetski pružatelj ugrozio internetsku vezu .

Kako riješiti probleme davatelja usluga

Neki problemi povezani s davateljem usluga nisu izvan vašeg nadzora. Na primjer, možda ćete samo trebati pričekati vremenske poteškoće koje su skinule kablove.

Međutim, ako je kašnjenje plaćanja rezultiralo prekidom veze, obratite se svom davatelju usluge plaćanja kako biste obnovili internetsku uslugu.

Ako ilegalni prijenos sadržaja rezultira nijednom uslugom, platite bilo kakve povezane kazne i razgovarajte s davateljem usluge o tome kako možete vratiti uslugu.

Ako primijetite da čini se da vaš davatelj nepravedno gasi internet, obavijestite svog davatelja internetskih usluga. Nazovite ih, pošaljite im e-poštu i posjetite maloprodajnu trgovinu s podacima o brzini ispitivanja. Imajte na umu da neki internetski planovi imaju odredbe i odredbe koji omogućuju prigušivanje interneta, tako da možda nećete moći riješiti probleme s sporom vezom od isključivanja.

Povežite se i povećajte svoju brzinu

Nakon što se Wi-Fi ponovno pokrene, možete upotrijebiti različite strategije poput premještanja usmjerivača ili obrađivanja njegovih postavki kako biste ubrzali internet. Neke iste strategije pomoću kojih se laptop može ponovno povezati s mrežom, također mogu ubrzati pregledavanje, poput pružanja dobrog pregleda tvrdog diska i ažuriranja određenih programa ili softvera.

 

Kako postaviti cPanel račun e-pošte za iOS i Android

Kako postaviti cPanel račun e-pošte za iOS i Android

Ovaj je vodič kompatibilan s iOS 7.1 i novijom

Step - 1. Tap Settings.

Generally, the Settings icon appears in one of your device’s main screens.

The Settings menu will appear.

Step - 2. Tap Mail, Contacts, Calendars.

Tap Mail, Contacts, and Calendars in the Settings menu.

The Mail, Contacts, and Calendars menu will appear.

Step - 3. Tap Add Account.

Tap Add Account in the Mail, Contacts, and Calendars menu.

The Add Account menu will appear.

Step - 4. Tap Other.

Tap Other in the Add Account menu of mail account types.

The Other menu will appear.

Step - 5. Tap Add Mail Account.

Tap Add Mail Account in the Other menu.

The New Account interface will appear.

Step - 6. Enter your account information and tap Next.

Enter the following information in the New Account interface’s text boxes:

 • In the Name text box, enter the name that you wish to use for the email account.
 • In the Email text box, enter your email address.
 • In the Password text box, enter the password for the email account.
 • In the Description text box, enter a description for the email account.

Tap Next to proceed to the next screen in the New Account interface.

Step - 7. Select a mailbox type and verify information.

Use the toggle at the top of the screen to select a mailbox type.

Verify all of the information for your account, and then tap Next to proceed to the next screen in the New Account interface.

Step - 8. Enter information for your incoming/outgoing mail server and tap Next.

Enter information for your incoming mail server and tap Next.
Enter the following information in Incoming Mail Server text boxes:

 • In the Host Name text box, enter the domain for the email account.
 • In the User Name text box , enter your email address.
 • In the Password text box , enter the password for the email account.

Tap Next to proceed to the next screen in the New Account interface.

Step 9. Disable the Notes toggle and tap Save.

Tap the Notes toggle to disable the Notes application for the account.

Then, tap Save to complete the account setup process.

Uvod u protokole e-pošte (SMTP, POP3, IMAP)

Uvod u protokole e-pošte (SMTP, POP3, IMAP)

Ovaj je članak uvod u protokole e-pošte POP3, IMAP i SMTP. Ako planirate postaviti aplikaciju za e-poštu treće strane poput klijenta Thunderbird-a ili Outlooka, ovaj članak sadrži potrebne savjete..

ČITANJE I SLANJE E-POŠTE

Bilo koji račun e-pošte pruža dvije osnovne značajke: mogućnost čitanja i slanja poruka.

Količina konfiguracije koja je potrebna za postavljanje ove funkcije uvelike ovisi o načinu na koji koristite pristup svom računu e-pošte. Na primjer, sučelje preglednika webmail praktično ne zahtijeva nikakvu dodatnu konfiguraciju s vaše strane. Ako želite koristiti namjenskog klijenta e-pošte kao što je Outlook ili Thunderbird, morate postaviti način pristupa i čitanja dolaznih poruka, kao i način slanja odlaznih poruka.

Dolazna e-pošta: POP3 i IMAP

Da biste pristupili svom računu e-pošte pomoću aplikacije treće stranke, morate postaviti način autentifikacije i dohvaćanja poruka. Dva najpopularnija načina za to su pomoću POP3 ili IMAP protokola. Pomoću jednog od ovih protokola možete pristupiti i preuzeti poruke s računa e-pošte na udaljenom poslužitelju na vaše lokalno računalo. Ovo je jedna od glavnih prednosti korištenja namjenske aplikacije za klijent e-pošte umjesto web-pošte.

POP (Post Office Protocol) trenutno je u verziji 3 i obično se naziva POP3 . POP3 široko je podržan i omogućava vam pristup računu, preuzimanje i čitanje poruka te obavljanje drugih srodnih zadataka. Prema zadanom, POP koristi TCP priključak 110 , ali tu je i sigurna SSL / TLS implementacija koja koristi port 995 .

IMAP (Internet Message Access Protocol) sličan je POP-u, ali nudi više funkcionalnosti, posebno za sinkronizaciju i upravljanje poštanskim sandučićem. Prema zadanom, IMAP koristi priključak 143 , ali tu je i sigurna SSL / TLS implementacija koja koristi port 993 .

SEMOSonline toplo preporučuje da koristite sigurne verzije ovih protokola kad god je to moguće.

Odlazna e-pošta: SMTP

POP3 i IMAP omogućuju vam pristup računu e-pošte kako biste mogli čitati i upravljati dolaznim porukama. SMTP (Simple Protocol Transfer Protocol) omogućuje vam slanje poruka na druge adrese e-pošte. Da bi račun e-pošte bio u potpunosti funkcionalan, SMTP također mora ispravno raditi. Drugim riječima, POP3 i IMAP pružaju “dolaznu” funkciju, dok SMTP pruža “odlaznu” funkciju.

SMTP poslužitelji su internetske “pošte”, koje preusmjeravaju poruke e-pošte između pošiljatelja i primatelja. Ako su pošiljatelj i primatelj valjani i ovjereni korisnici, tada se poruke obično isporučuju normalno. Ako se poruka ipak ne može isporučiti, SMTP poslužitelji vraćaju poruku pošiljatelju, zajedno s razlogom zašto isporuka nije uspjela. Na primjer, vjerojatno ste primili obavijest o “neisporučivoj poruci” ako ste ikad pogrešno unijeli primateljevu e-adresu.

Ako za pristup svom računu upotrebljavate web poštu, ne morate brinuti oko postavljanja pristupa SMTP poslužitelju, jer je on već konfiguriran za vas. Međutim, ako želite koristiti samostalnu aplikaciju klijenta kao što su Thunderbird ili Outlook za upravljanje e-poštom, morate konfigurirati pristup SMTP poslužitelju. U suprotnom, klijent ne zna kako i gdje poslati poruke.

Prema zadanom, SMTP poslužitelji koriste TCP priključak 25 . Kao i kod POP3 i IMAP , tako postoji i sigurna SSL / TLS implementacija koja koristi port 465. Uz to, SEMOSonline SMTP poslužitelji podržavaju port 26, koji možete koristiti ako vaš vatrozid ili ISP blokira port 25.

SEMOSonline toplo preporučuje da koristite sigurnu verziju SMTP-a kad god je to moguće.

VIŠE INFORMACIJA
Za više informacija o POP-u posjetite http://hr.wikipedia.org/wiki / Post_Office_Protocol .
Za više informacija o IMAP-u posjetite

Windays 14: SEMOS odlično odradili posao u tehničkoj podršci i wirelesu

Windays 14: SEMOS odlično odradili posao u tehničkoj podršci i wirelesu

Po prvi puta je na WinDays14 konferenciji, barem što se wirelessa i info dijela tiče, sve funkcioniralo besprijekorno. Istražili smo tko je stajao iza toga.

Sudionici ovogodišnje WinDays14 konferencije, njih oko 1.500, mogli su bezbrižno koristiti blagodati wireless mreže u oba hotela. Ne radi se samo o prostorijama u kojima su se održavala predavanja ili zajedničkim predvorjima gdje smo se ionako rado susretali, nego je bežični WinDays14 radio besprijekorno i u našim hotelskim sobama u oba hotela. S obzirom da smo sudionici WinDays konferencija svih 14 godina, zainteresirali smo se kako je Microsoft ove godine posao odradio besprijekorno i tko stoji iza tehničke podrške koja je ove godine odrađena, kako se ono kaže, na nivou.

Odlučili smo istražiti tko zaista stoji u pozadini svega. Moramo priznati kako smo dobili jedan “mig” koji nas je usmjerio u pravom smjeru, tako da nam je posao bio prilično jednostavan. Za sve one komunikacijske i IT blagodati koje smo mogli okusiti na WinDays14 konferenciji zaslužno je nekoliko tvrtki. Za početak spomenimo kako se radi o opremi koju potpisuje poznata kalifornijska kompanija NComputing, čija se oprema nalazila praktički na svim ključnim punktovima WinDays14 konferencije. Za samu implementaciju odgovorna je tvrtka SEMOS. Ova su mušketiri “odvalili” lavovski posao, na čemu im skidamo kapu.

Još jedan zanimljiv detalj ove priče je podatak kako je kompletna tehnička podrška bila u “cloudu”, a usluga se zove “Office in a box”. Sve što smo mogli vidjeti i koristiti, kao što je bežični Internet na području cijele WinDays14 konferencije, svim dvoranama za predavanje, registracijskim i info pultovima, velikoj dvorani u kojoj je održano otvaranje, bowling areni gdje su se održavale večernje zabave, pa čak i naš novinarski centar, sve je bilo pokriveno kvalitetnim signalom, tako da smo mogli bezbrižno raditi svoj posao. To nam je malo detaljnije pojasnio Goran Koleski iz SEMOS-a (Sesvetski Kraljevec). Primjerice, saznali smo kako je najveće opterećenje mreže u “peakovima” bilo jedva 30%, a za svaki slučaj na izložbenom pultu je postojao i backup server koji se nije uopće koristio, jer se pokazao kao nepotreban, mreža je sve izdržala. Bilo je užitak sudjelovati na konferenciji na kojoj po prvi puta sve radi!

Vrijedi spomenuti i kako je ovo prva ovakva implementacija NComputing sustava u cloudu u ovom dijelu Europe. Iako se kaže kako se prvi se mačići u vodu bacaju, no ovaj puta ova naša narodna poslovica ne vrijedi. Sve je “od prve” radilo bez greške i možemo zaključiti kako je tehnička podrška bila daleko najbolja do sada.

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.